Saramura de peste olteneasca

Postat de Dya in Crap / Caras
23 Mar 2011 | 11760 vizualizari
Saramura de peste olteneasca

Va prezint o alta varianta de a pregati saramura de peste. Prima data am servit-o la Eselnita, poarta spre Cazanele Dunarii :) si mi-a placut foarte mult! Poate si pentru ca eram in luna de miere :P Spun "altfel" pentru ca la mine in familie nu se obisnuieste a se pune rosii sau ardei in saramura. Dar asta, vedem mai tarziu,,, :) (e o reteta mai veche, de aceea imaginile intermediare lipsesc)

Ingrediente

  • 1 kg de crap (sau orice alt peste proaspat)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 4-5 ardei rosii (capia sunt mai gustosi) sau gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2-3 rosii (se poate folosi si bulion)
  • lamaie
  • o capatana de usturoi
  • condimente (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc)

Mod de preparare

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.
Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute)  si condimentele (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc). Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Intre timp pregatim  mujdeiul de usturoi (pisam usturoiul impreuna cu sare si ulei pana cand capata consistenta cremoasa, si, se adauga putina apa). Scoatem pestele din cuptor, adaugam, deasupra, mujdeiul si feliile de lamaie si il mai lasam la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste olteneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Peste sub plapuma

Postat de Ksenya

Peste sub plapuma

 Pregatim coca mai intai. Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul. Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si...

Citeste continuarea

Caras prajit cu mamaliga si usturoi

Postat de MotanLaOale

Caras prajit cu mamaliga si usturoi

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine. Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 20:55
vreau si eu
la 23.03.2011, 20:55
Am pus-o la favorite,trebuie sa fac si eu.Imi place cum arata
la 23.03.2011, 20:57
Mitinita serveste!
la 23.03.2011, 20:58
Muultumesc Miuta!
la 23.03.2011, 21:04
Arata minunat si cu siguranta e perfecta!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking