Ingrediente
- 2 piepti de pui dezosati
- 2 rosii
- 2 ardei grasi rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- ulei
- o legatura patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete.
Rosiile si ardeiul gras se coc si ele.
Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Se pune vasul pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote apoi se adauga rosiile coapte care au fost decojite si taiate marunt si patrunjelul verde si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Saramura astfel obtinuta se toarna peste bucatile de carne , se acopera vasul si se mai lasa asa circa o ora.
Se serveste calda acompaniata de mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|