Ingrediente
- 250gr. branza proaspata Delaco (0,2% grasime)
- 500-600 gr faina neagra
- 200 gr. fulgi de ovaz
- 1 pachetel de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 1 pachet de unt
- 1 albus de ou
- 1 iaurt mic (degresat)
- sare dupa gust
- seminte de in
- sare grunjoasa
- 1 galbenus de ou pentru uns saratelele
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze.
Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un aluat destul de elastic pe care-l intindem pe masa de lucru si taiem saratelele cu pintenul.
Le asezam in tava,pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou (pe care l-am dizolvat in prealabil cu 2 linguri de apa), presaram seminte de in si sare grunjoasa si le dam la copt, la temperatura ridicata pana se rumenesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|