Ingrediente
- 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
- 2 cepe mici
- 1 ardel verde
- 1/2 ardel rosu
- 1 lingurita piper boabe de Sichuan
- 80 ml de otet
- 4 linguri ulei de masline
- paprika afumata
- ierburi de Provence
- sare
- boia de ardei
Mod de preparare
Curatati si taiati ceapa.
Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.
Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.
Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.
Scoateti sardinele si rezervati.
Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.
Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.
Sotati timp de 5 minute.
Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.
Sarati dupa gustul dvs.
Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.
Terminati cu un strat de ardei-ceapa.
Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.
Serviti cu paine completa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate a l’escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|