Sardine marinate a l’escabeche

Postat de ctlina in Peste
31 Iul 2022 | 4026 vizualizari
Sardine marinate a l’escabeche

Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.
Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana    « mancarica cu otet ». 
Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html  

Ingrediente

  • 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
  • 2 cepe mici
  • 1 ardel verde
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 lingurita piper boabe de Sichuan
  • 80 ml de otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • paprika afumata
  • ierburi de Provence
  • sare
  • boia de ardei

Mod de preparare

Curatati si taiati ceapa.

Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.

Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.

Scoateti sardinele si rezervati.

Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.

Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute.

Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.

Sarati dupa gustul dvs.

Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.

Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate a l’escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada pane cu cartofi natur

Postat de Reli_B

Dorada pane cu cartofi natur

Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2022, 22:00
Delicioase!
la 31.07.2022, 22:40
Ce bine este cand ai materie prima de calitate si proaspata !!!
la 31.07.2022, 23:14
la 01.08.2022, 08:09
la 01.08.2022, 10:58
Bune!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking