Ingrediente
- 600 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 175 g zahar, esenta de vanilie
- 200 g ciocolata amaruie
- 10 g gelatina
- 250 g zmeura
- 200 ml frisca
- 25 piscoturi
- 2 linguri lichior de zmeura
- 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)
Mod de preparare
Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata
Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.
Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.
Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.
Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.
Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.
Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.
La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|