Sarlota cu zmeura si ciocolata

Postat de Xandrinne in Prajituri
15 Aug 2011 | 3885 vizualizari
Sarlota cu zmeura si ciocolata

Reteta de sarlota cu zmeura si ciocolata am gasit-o intr-o carticica practica.

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar, esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 10 g gelatina
  • 250 g zmeura
  • 200 ml frisca
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura 
  • 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)

Mod de preparare

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.

Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.

Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.
Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.

Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.

Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.

La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec pufos cu cacao

Postat de robert_badica

Desert chec pufos cu cacao

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si nuci

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 12:34
ce bine arata poftesc si eu la felia din imagine
la 15.08.2011, 12:35
Super !!
la 15.08.2011, 12:40
buna rau de tot
la 15.08.2011, 13:06
ce ciocolatoasa e
la 15.08.2011, 13:15
un deliciu..

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking