Sarlota cu zmeura si ciocolata

Postat de Xandrinne in Prajituri
15 Aug 2011 | 3896 vizualizari
Sarlota cu zmeura si ciocolata

Reteta de sarlota cu zmeura si ciocolata am gasit-o intr-o carticica practica.

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar, esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 10 g gelatina
  • 250 g zmeura
  • 200 ml frisca
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura 
  • 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)

Mod de preparare

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.

Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.

Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.
Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.

Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.

Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.

La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura cu foi cu bulion

Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam  apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat  si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna

Postat de panacris

Desert prajitura de toamna

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 12:34
ce bine arata poftesc si eu la felia din imagine
la 15.08.2011, 12:35
Super !!
la 15.08.2011, 12:40
buna rau de tot
la 15.08.2011, 13:06
ce ciocolatoasa e
la 15.08.2011, 13:15
un deliciu..

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking