Şarlotă de banane cu pere- desert de post

Postat de ionix in Prajituri
6 Mar 2010 | 6689 vizualizari
Şarlotă  de banane cu pere- desert de post

Reteta am gasit-o in caietelul meu cu retete :D poza nu este inca de final :D de abia am pus in frigider:p

Ingrediente

  • 3 pere
  • 2 banane
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 linguri cu zahar brun
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • Un pliculet de gelatina (cel pt 100 ml apa)

Mod de preparare

 

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect.

Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se dau pe masina de tocat, asta pentru ca fructul sa se simta in crema.

Peste fructe se pune zeama de lamaie, zaharul si se amesteca.

Turnam si gelatina calduta amestecand incet incet iar apoi dam la rece timp de 30 de min, timp in care se incheaga un pic.

Pregatim frisca si la sfarsit punem intaritorul de frisca.

Dupa cele 30 de min in care fructele au stat la frigider, turnam gelatina cu fructe usor peste frisca.

Punem in recipiente si dam la frigider pret de cateva ore.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de banane cu pere- desert de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Postat de privatelaura

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul...

Citeste continuarea

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2010, 14:53
la 06.03.2010, 15:35
si eu! si eu un pic!
la 06.03.2010, 15:58
immm, cind eram mic facea mama sarlota cu portocale ... in vasul de iena ... tare buna era
la 06.03.2010, 16:45
vreau si eu
la 06.03.2010, 17:49
mmmm, asteptam finalul ca s-o savuram cum trebuie

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking