Ingrediente
- 3 pere
- 2 banane
- 200 ml frisca vegetala
- 2 linguri cu zahar brun
- Zeama de la o lamaie
- 1 pliculet intaritor de frisca
- Un pliculet de gelatina (cel pt 100 ml apa)
Mod de preparare
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect.
Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se dau pe masina de tocat, asta pentru ca fructul sa se simta in crema.
Peste fructe se pune zeama de lamaie, zaharul si se amesteca.
Turnam si gelatina calduta amestecand incet incet iar apoi dam la rece timp de 30 de min, timp in care se incheaga un pic.
Pregatim frisca si la sfarsit punem intaritorul de frisca.
Dupa cele 30 de min in care fructele au stat la frigider, turnam gelatina cu fructe usor peste frisca.
Punem in recipiente si dam la frigider pret de cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de banane cu pere- desert de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|