Sarmale de post în vas de lut

Postat de ionix in Mancaruri de post
6 Mar 2010 | 6464 vizualizari
Sarmale de post în vas de lut

Finalul nu-l am pt ca sunt inca in cuptor :D

Ingrediente

 
  • O varza murata
  • 250 g orez
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 kg ceapa
  • 500 g ciuperci
  • 3 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • O legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
  • 2 dovlecei mai mari
 

Mod de preparare

 

Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat.

Oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D

Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.

Incingem uleiul si punem la calit ceapa.

Intre timp, curatam ardeii si morcovii.

Morcovii, dati pe razatoare, si ardeii, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.

Separat, punem taiam  ciupercile cubulete si le punem, in apa rece, sa dea intr-un clocot.

Dupa ce ciupercile le-am dat intr-un clocot le punem peste legumele calite si mai lasam 2-3 minute.

Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.

Orezul il spalam si il punem la oparit in 250 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.

Dupa ce orezul s-a umflat il luam de pe foc si il amestecam cu pasta de tomate.

Amestecam orezul cu legumele calite si punem sare, piper si cimbru- dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.

Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.

Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.

Printre randurile de sarmale puneti felii de dovlecel si marar.

Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere pana la penultimul rand de sarmale.

Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita, eu le las cam 5-6 ore.

Se mananca cu ardei iuti si o mamaliga buna.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post în vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de fasole verde

Postat de Oana

Mancare de fasole verde

Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :)  Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de Irina

Fasole batuta

Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2010, 22:36
la 06.03.2010, 22:39
mersi si pt furculite Rivka...
la 06.03.2010, 23:09
pai sunt convinsa ca sunt extraordinar de bune....eu nu vreau cu mamaliguta dar as manca vreo 5 cu paine si multa smantana deasupra, fierbinti....
la 06.03.2010, 23:25
cu muuuultta smantana,va roggggg
la 07.03.2010, 00:02
si eu sunt amatoare de sarmalute

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking