Ingrediente
- 3-4 verze murate potrivite
- 1,500 gr carne tocata de porc(circa)
- 2-3 pahare cu orez(pahar de plastic)
- 1 ceapa
- cateva linguri de bulion(9-10)
- sare,piper
- cimbru
Mod de preparare
Prima data pregatim foile de varza.
Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.
Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea.
Luam cateva foi din varza ramasa si le punem pe fundul oalei unde vom fierbe sarmalele,iar restul o tocam fideluta si mai punem putina peste foi,apoi punem 4-5 linguri de bulion,presaram cimbru si asezam sarmalele in forma de cerc pana le terminam.
Deaupra lor punem cealalta varza tocata, un pic de cimbru,acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 2 ore circa(probati daca sunt fierte),invartim din cand in cand oala sa nu se lipeasca.
Servim dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|