Sarmalute ardelenesti

Postat de diaconta in Mancaruri cu carne
27 Aug 2010 | 16244 vizualizari
Sarmalute ardelenesti

Ardeleanca fiind tare-mi mai plac sarmalutele.........

Ingrediente

  • 2 capatani de varza dulce(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta
  • 2 cepe mari
  • Suc de rosii

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin.

Morcovul se curata si se razuieste.

Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime.

Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga morcovul,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Se condimenteaza cu sare,boia,piper si se adauga mararul tocat marunt.

Se aseaza putina compozitie pe fiecare frunza de varza si se ruleaza avand grija sa introducem capetele in interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup in doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici in functie de iscusinta bucataresei.

Se aseaza in oala de lut(speciala pentru sarmale),alternand randurile de sarmale cu bucati de afumatura.

Se mai poate pune pe fundul oalei marar uscat si cimbru.

Se amesteca o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare,vegeta si suc de rosii.Se pune peste sarmale si se pun sa fiarba la foc mic  in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 1/2 ora,dupa care se stinge focul si se mai lasa in cuptor.

Nu trebuie ca sarmalele sa fie fierte de tot cand stingem focul,pentru ca ele isi vor continua fierberea pana cand se raceste cuptorul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de cristeena20

Musaca de cartofi

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2010, 18:36
Vin acuma.....mai ai?
la 27.08.2010, 18:51
Hai repede Corina la noi in familie dispar cam repejor
la 27.08.2010, 19:45
voi ardelenii sunt cu sarmalele cu carne din belsug stiu....oricum arata super
la 27.08.2010, 19:49
si mie imi plac........o portie se poate?...............
la 27.08.2010, 20:02
tare bine mai arata!!!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking