Ingrediente
- 1kg.carne tocata
- 2 cepe mari
- o legatura de patrunjel
- 1 cana de orez lipicios
- 1 lingura de bulion
- sare,piper,cimbru macinat
- ulei
- PT.SOS:
- 1 lingura de unt
- 4 linguri de smantana
- piper alb
- vegeta
- 3 lingurite amidon de porumb
Mod de preparare
Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei .
Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert.
Pt. sos :
Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce s-a topit punem smantana amestecam bine.
Intr-un castron punem 250ml.apa si dizolvam amidonul, adaugam piperul si vegeta.
Il punem in cratita si amestecam foarte bine sa se faca o crema moale.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|