Sarmalute cu surprize si un om de zapada;)

Postat de corina241 in Vita
15 Noi 2010 | 4162 vizualizari
Sarmalute cu surprize si un om de zapada;)

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1kg carne tocata amestec(vita+porc)
  • 3 linguri orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • cateva felii kaiser sau bacon afumat
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • crengute de cimbru
  • 4-5 rosii lunguiete decojite in suc propriu

Mod de preparare

 Desfacem varza foaie cu foaie si taiem nervurile groase.Oprim miezul verzie(acolo unde ne raman cateva frunze in manunchi si sunt foarte mici) pe care-l taiem marunt si-l asezam pe fundul vasului de lut presarand boabe de piper,foi de dafin si cateva crengute de cimbru.

 Carnea se pune intr-un vas peste care presaram sare,piper,marar uscat si oul amestecandu-le cu mana.Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu orezul spalat bine si scurs pe care-l lasam 2 minute pe foc amestecand sa nu se lipeasca.Dam jos de pe foc,scurgem de ulei si punem totul in vasul cu carne si amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

 Luam o foaie de varza in palma se pune cate o lingurita din compozitie si se ruleaza frunza,apoi se introduc capetele ramase libere ale frunzei,astfel incat sa nu iasa umplutura afara in timpul fierberii.

 Luam cate o feliuta da kaiser si o punem peste fiecare sarmaluta.Facem cuiburi de cate 3 sarmalute astfel:intindem o foaie mare de varza si le punem una langa cealalta(vezi foto2,3,4) apoi le impachetam astfel incat sa nu se desfaca si le punem in vasul de lut peste varza maruntita.Procedam asa,folosind cate cuiburi dorim.Restul de sarmale,ramase libere,se aseaza si ele intre cuiburi.

Deasupra punem boabe de piper,foi de dafin,cateva bucati de kaiser,rosiile taiate marunt si acoperim cu o foaie mare de varza si cateva crengute de cimbru.

 Punem apa cat sa acopere sarmalele si dam la cuptor(incins la 190°) pentru 2 -3 ore(depinde cum vreti sa le faceti la foc iute sau domol).Din cand in cand (cam la 30 minute) misc vasul circular,''agitandu-l'' putin.

 Se servesc cu smantana,ardei iute,mamaliguta!Toate,dupa gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu surprize si un om de zapada;)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de vita

Postat de Ksenya

Tocana de vita

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne...

Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Postat de privatelaura

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Spalam carnea, o taiem cuburi.  Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.  Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 15:42
hahaha,asteptam sarbatorile
la 15.11.2010, 15:43
si eu un omulet,ca-s prima
la 15.11.2010, 16:38
la 15.11.2010, 16:51
@kris desigur,daca nu ti post
la 15.11.2010, 17:03

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking