Ingrediente
- 1Kg. carne tocata porc
- 300 g. salninuta
- 200 sunculita afumata
- 3 cepe medii
- 2 morcov
- 1 ardei gras
- 200-300 g. orez fin
- patrunjel
- o crenguta de cimbru
- sare
- piper
- o lingurita de secretul gustului
- 3 linguri bulion pasta
- 3 oua
- 2 linguri de gris
- 4 linguri ulei de masline
- foi de vita
- 400-500 ml. bors
- smantana
Mod de preparare
Curatam si spalam toate legumele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si legumele si le calim, adaugam orezul spalat lasam circa 2 minunte si adaugam bulionul diluat cu un pic de apa, condimentele si lasam cam 5-10 minunte, dupa care lasam la racit.
Carnea o tocam cu tot cu slaninuta. Intr-un bol adaugam carnea cu compozitia racita, ouale,grisul si amestecam bine pentru a se incorpora .
Foile de vita le inmuiem cu apa calda daca au fost puse la vid . Si ne apucam sa invalatucim sarmalutele.
Pe fundul unei craticioare punem un strat de foi de vita cu o crenguta de cimbru si sunculita afumata si asezam sarmalutele, printre randurile de sarmalute mai asezam feliute de sunculita , dupa ce am umplut craticioara asezam un rand de foi de vita, peste care presam cu o farfurie.
Borsul il amestecam cu apa, 1 lingura bulion si il punem la fier , cand a inceput a fierbe turnam peste sarmalute si le punem la fiert la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|