Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

Postat de delia64 in Fructe de mare
26 Oct 2014 | 5590 vizualizari
Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati . Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.

Ingrediente

  • 1,5 scoici
  • 2 file de pangasius
  • 2 bucati calamar
  • 1 kg. ciuperci
  • 200 ml. vin alb
  • 100 gr. unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .

Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.

Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .

Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .

Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.

Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline  pana se face o pasta .

Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .

Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .

Cand toate sunt  prajite se servesc  stropite cu zeama de lamaie .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Postat de rocsi_1612

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...

Citeste continuarea

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 17:54
bun bun
la 26.10.2014, 17:55
Bn,bun!
la 26.10.2014, 18:03
la 26.10.2014, 18:03
la 26.10.2014, 18:12
Bya Ralu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking