Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

Postat de delia64 in Fructe de mare
26 Oct 2014 | 5563 vizualizari
Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati . Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.

Ingrediente

  • 1,5 scoici
  • 2 file de pangasius
  • 2 bucati calamar
  • 1 kg. ciuperci
  • 200 ml. vin alb
  • 100 gr. unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .

Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.

Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .

Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .

Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.

Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline  pana se face o pasta .

Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .

Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .

Cand toate sunt  prajite se servesc  stropite cu zeama de lamaie .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de gurita_ta2005

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...

Citeste continuarea

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 17:54
bun bun
la 26.10.2014, 17:55
Bn,bun!
la 26.10.2014, 18:03
la 26.10.2014, 18:03
la 26.10.2014, 18:12
Bya Ralu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking