Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza

Postat de Sylvia in Fructe de mare
9 Feb 2010 | 9250 vizualizari
Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza

Este cea mai simpla reteta si reteta care o fac cel mai des, puteti sa inlocuiti vinul sec cu apa , eu fac si cu apa si cu vin si imi plac ambele variante.

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici
  • 150 -200 ml vin alb ,
  • 75 grame de unt
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti
  • o mana de patrunjel verde tocat fin.

Mod de preparare

   Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici. Se clatesc bine cu apa rece si se lasa asa 30 de minute. Dupa aceea le punem intr-un vas mai mare cu 150 -200 ml vin alb , 75 grame de unt. Se lasam sa dea un clocot intorcandu-le incet cu o spatula pana sunt toate deschise. Dupa aceea punem peste ele 5-6 catei de usturoi zdrobiti si o mana de patrunjel verde tocat fin.Lasam sa dea un clocot si inchidem focul.

   Se servesc fierbinti cu cartofi prajiti si un sos facut din 2 linguri de maioneza, una de iaurt , 2 catei de ustoroi zdrobiti si o lingurita de ierburi aromate tocate fin. Va doresc pofta mare, sunt delicioase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Calamar pane

Postat de gurita_ta2005

Calamar pane

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...

Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de Ina

Creveti cu usturoi

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2010, 17:33
Te-ai dat spre bucataria belgiana, bag de seama .
Nice.
la 09.02.2010, 17:51
Oooo PapaBun este reteta mea preferata sa inteleg ca o fac si bine ? ca nu ai adaugat nimic altceva . Am mai incercat si alte retete dar revin la asta ca e mai lejera. Merci de vizita , o cafea, un vin ceva?
la 09.02.2010, 20:26
nu am mancat niciodata scoici, dar din cate stiu eu din auzite este un mod de a vedea daca sunt sau nu nepericuloase, daca se deschid sau nu la fiert ???
ca din cate stiu eu astea sunt cu cantec mare trebuie avuta fff atentie cu mancatul lor.

mie imi trebuie cartofii prajiti .
la 09.02.2010, 22:12
La scoici e simplu de verificat sunt bune daca sunt inchise cand le cumperi, adica au cochiliile sudate ,de deschis se deschid la foc toate dar cele care sunt deschise vii se arunca. Eu le prefer pe cele olandeze le cumpar in cutii de 1,4 sau 2 kg vidate si se pastreaza f bine. Francezii zic ca cele mai bune sunt ale lor ....normal
la 17.09.2010, 09:03

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking