Semlor

Postat de ala_oancea in Prajituri
16 Iun 2009 | 5960 vizualizari
Semlor

gogosele cu gem de capsuni si frisca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ceasca lapte (aprox 100 ml)
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic ness
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie cate un capacel si se scoate miezul. Se umplu cu gem de capsuni.
Se bate frisca lichida si se imparte in doua. O jumatate se amesteca cu plicul de ness, cacaoa si zaharul pudra. Se orneaza gogosile cu frisca alba/neagra. Capacelele se decupeaza cu o forma mica de fursecuri si se pudreaza cu zahar/cacao si se aseaza peste gogosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semlor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert papanasi cu branza

Postat de mirela0911

Desert papanasi cu branza

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie....

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2009, 15:27
Mmmmm...ce buuuun...
la 17.06.2009, 13:32
Multumesc Miha
la 17.06.2009, 23:00
Doamne, cum arata
la 26.04.2013, 15:37
Nu inteleg ce este "GARANT PENTRU ALUATURI DOSPITE" Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking