Ingrediente
- 500 gr menta proaspata (am avut 5 legaturi mari - dupa curatare cred ca a ramas cam jumatate de kg)
- 1 kg de zahar
- 3-4 linguri de miere de albine
- 4 litri de apa
- optional colorant alimentar verde pentru intensificarea culorii
Mod de preparare
Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri focul, putem adauga 2-3 picaturi de colorant. Dupa ce a dat in clocot, inchidem flacara si il lasam sa se raceasca.
Necesita cateva ore de fierbere, procedeul fiind acelasi ca si la dulceturi.
Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat scoatem doua trei picaturi pe o farfuriuta si lasam sa se raceasca bine.
Se pastreaza in recipiente - sticle sau borcane, inchise etans.
Sa aveti o vara racoroasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|