Ingrediente
- pt un litru:
- 10-15 smochine coapte bine
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- 1,200 l apa( va mai scadea la fiert...)
Mod de preparare
Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa.
Se strecoara apoi apa printr-o sita mai mare, sa treaca si bucatele de fruct, apoi se pune iar la fiert cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Apa o sa mai scada, dar cu adaosul de zahar tot un litru de sirop iese. Spre sfarsit se adauga sucul de lamaie, care ii va da un gust usor acrut si va actiona si ca un bun conservant. Cat e cald se trece in sticle si se lasa la racit in camera. Dupa racire se trece in camara...sau in pahar...dupa cum doriti. Eu l-am trecut intai in pahar, ca la mine inca mai sunt 30 grade afara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|