Ingrediente
- 200g menta proaspata
- 1 kg zahar
- 2 linguri miere
- 1,5 L apa
- Colorant alimentar (optional)
Mod de preparare
Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui. Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine. Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi. Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.
Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza. Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural din menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|