Incepem cu caracatita: se curata prin inlaturarea osului negru(ciocul) si a intestinelor. Se fierbe timp de 20 minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Caracatita se va strange, iar apa se va colora in roz:)
Midiile: se spala sub jet de apa. In Grecia se vindeau fara cochilie, in pungi cu apa de mare, sigilate, avand termen de garantie scurt.
Caracatita fiarta se taie rondele. Midiile se pun in tigaie la foc iute, cca 5 minute, timp in care isi vor lasa multa zeama, pe care o mai scurgem din cand in cand, insa avand grija ca midiile sa nu se uscuce. Cand midiile nu mai lasa zeama, se pune uleiul, caracatita, cimbrul, rozmarinul (noi am pus o crenguta proaspata din tufa grecului, pe care la sfarsit am scos-o din mancare), Pimento si piper dupa gust. Se lasa la foc iute cam 5 minute, si treptat se adauga cate putin, zeama de lamaie, amestecand mereu.
Cand sosul incepe sa scada, si fructele de mare sfaraie in tigaie, se pune vinul, dar cate putin, amestecand intr-una. Pe masura ce se mai evapora si fructele de mare sfaraie iar, se mai adauga putin vin, si tot asa..
Dupa ce am pus tot vinul, se lasa la foc moderat cateva minute, pana cand sosul mai se leaga putin, devenind mai consistent.
Se servesc calde, noi le-am insotit cu niste cartofi prajiti presarati cu piper..:)
Pofta buna!