Somon cu alune si orez prajit

Postat de luminita20_2006 in Somon
5 Ian 2011 | 4615 vizualizari
Somon cu alune si orez prajit

Ingrediente

  • somon
  • -200 gr alune
  • -frunze busuioc
  • -boabe coriandru
  • -sare, piper
  • lamaie
  • Sos pesto
  • -10 frunze busuioc
  • -10 gr alune(reteta originala foloseste seminte pin, am gasit insa si cu alune)
  • -10gr parmezan
  • -1 catel usturoi
  • -1 lingura ulei masline
  • garnitura de orez prajit

Mod de preparare

Se aseaza fileul de somon in tava se stropeste cu zeama de lamaie. Alunele se zrobesc se presoara peste somon, se condimenteaza cu seminte de coriandru, frunze de busuioc tocate(3 fr), sare si piper. Se da la cuptor 25 min.

Sos pesto: se zdrobesc la blender toate ingredientele pana cand devine o pasta.

Dupa ce este gata somonul se serveste cu garnitura de orez prajit, si sos pesto.

Reteta de orez prajit o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/orez-prajit-14045.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu alune si orez prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile...

Citeste continuarea

Chiftelute de somon afumat

Postat de RuxyRux

Chiftelute de somon afumat

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 15:09
ce as mai manca asa o bunatate
la 05.01.2011, 15:11
Da daaa....somonel
la 05.01.2011, 15:21
buuuun
la 05.01.2011, 16:18
vreau si eu
la 05.01.2011, 17:05

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking