Ingrediente
- 500 g Mangold
- o ceapa mica
- un morcov
- un catel de usturoi
- 4 bucati de fileu de somon de aprox. 125 g.
- ulei de masline
- 80 ml de vin alb
- 80 ml de smantana dulce
- sare
- piper
- un pic de zahar
Mod de preparare
Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider.
Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de masline.
Dupa cateva minute am adaugat si partea verde a frunzelor, tot taiata, am lasat pe foc un pic si apoi am turnat vinul si smantana.
Am lasat sa fiarba incet vero 15-20 de minute.
in alta tigaie am prajit pestele cam 3 minute pe o parte si pe cealalta in ulei de masline, am sarat si piparat mancarea si am savurat-o cu un pahar de vin alb rece.
Pentru soti sau copii mai flamanzi puteti adauga niste cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|