Ingrediente
- Pentru trei portii avem nevoie de
- 3 inele mari de somon,
- 2 foi de dafin,
- 2 crengute uscate de cimbru,
- 50 ml ulei de masline,
- sare,
- piper,
- condimente pentru peste,
- o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa,
- 125 grame de orez basmati am pus eu,
- o lingura de vegeta mea naturala.
Mod de preparare
Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate.
Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute .
Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie. In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a fost o masa delicioasa si lejera .
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la capac cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|