Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Postat de bubulina44 in Somon
10 Apr 2012 | 24719 vizualizari
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Daca tot a fost duminica dezlegare la peste, atunci peste am facut. Si nu orice peste, ci medalioane de somon la cuptor. Mergeau de minune cu niste legume dar de data asta am optat pentru niste cartofi natur.

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon (aprox. 750 gr)
  • 1 fir de ulei masline
  • 60 ml apa
  • 3 lamai mari
  • 6-8 cartofi
  • boia
  • oregano
  • 2 crengute rozmarin
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde din belsug

Mod de preparare

Cu pestele e foarte rapid si usor, mai mult a durat pana am curatat si fiert cartofii.

Medalioanele de somon se spala cu apa rece si se usuca cu un servet curat. Intre timp am amestecat ingredientele pentru crusta: oregano, boia, sare, piper, rozmarin. 

Am tavalit somonul pe toate partile prin ierburile aromate apoi am asezat medalioanele in vasul yena, tapetat cu felii de lamaie, groase de jumatate de centimetru. Deasupra am asezat crengutele de rozmarin si peste am turnat un fir de ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si foarte putin apa, cam 50-60 ml.

Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 220 grade si am lasat acoperit cam 15 minute, iar ultimele minute am luat capacul pentru a se forma crusta. Medalioanele mele erau groase cam de 1.5-2 cm, asa ca le-am lasat cam 25 minute in total.

Intre timp s-au fiert si cartofii, i-am scurs de apa si i-am pus in tigaie, in care am pus in prealabil o bucatica de unt, i-am sarat, i-am intors pe toate partile de 2-3 ori pana ce au absorbit tot untul, apoi am presarat patrunjel proaspat tocat.

Noi am servit somonul cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt rece, preferatul nostru pe carnurile de tot felul :)

Spor si Bon appétit ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

Postat de rocsi_1612

Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie. Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile...

Citeste continuarea

Rasfat cu somon

Postat de RuxyRux

Rasfat cu somon

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 19:02
yammy tare bine arata
la 10.04.2012, 19:10
Mersi Oana, arata bine si a fost bun
la 10.04.2012, 19:29
bun
la 10.04.2012, 19:36
gustos
la 10.04.2012, 19:59

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking