Cu pestele e foarte rapid si usor, mai mult a durat pana am curatat si fiert cartofii.
Medalioanele de somon se spala cu apa rece si se usuca cu un servet curat. Intre timp am amestecat ingredientele pentru crusta: oregano, boia, sare, piper, rozmarin.
Am tavalit somonul pe toate partile prin ierburile aromate apoi am asezat medalioanele in vasul yena, tapetat cu felii de lamaie, groase de jumatate de centimetru. Deasupra am asezat crengutele de rozmarin si peste am turnat un fir de ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si foarte putin apa, cam 50-60 ml.
Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 220 grade si am lasat acoperit cam 15 minute, iar ultimele minute am luat capacul pentru a se forma crusta. Medalioanele mele erau groase cam de 1.5-2 cm, asa ca le-am lasat cam 25 minute in total.
Intre timp s-au fiert si cartofii, i-am scurs de apa si i-am pus in tigaie, in care am pus in prealabil o bucatica de unt, i-am sarat, i-am intors pe toate partile de 2-3 ori pana ce au absorbit tot untul, apoi am presarat patrunjel proaspat tocat.
Noi am servit somonul cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt rece, preferatul nostru pe carnurile de tot felul :)
Spor si Bon appétit ;)