Ingrediente
- 50 g stafide brune mari
- 1 lingurita unt
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin rosu
- 30 ml vin rosu
- 1 lingurita zahar
- 4 foi de dafin
- 1 sfert lingurita cimbru uscat
- 1 lingura ketchup
- 1/2 lingurita boia iute
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 praf de scortisoara
- 1/4 gogosar acru
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc mic pana se topeste untul. Adaugati otetul, zaharul, scortisoara si vinul, tocati foarte marunt gogosarul si puneti-l in sos. Mai lasati cateva minute pe foc mic, apoi adaugati ketchup, 20 ml apa si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura in functie de preferintele dumneavoastra, iute, picant, dulce sau mai acrisor.
Lasati sa mai fiarba la foc foarte mic, ~5 minute, amestecand din cand in cand pana se leaga sosul si se inmoaie stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de stafide brune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|