Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel

Postat de Ela68 in Sosuri
29 Apr 2013 | 13171 vizualizari
Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel

De-a lungul timpului am tot experimentat fel de fel de sosuri. Cel mai mult mi-a placut acesta, de usturoi cu iaurt si patrunjel si cel de rosii coapte, pe care-l voi prezenta cat de curand. Este foarte simplu de preparat si poate fi servit alaturi de carne la gratar, snitele sau chiar legume fierte la abur. De data aceasta l-am servit cu bastonase de file de crap.

Ingrediente

  • 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 1 varf lingurita de miere
  • 1 legatura de patrunjel (uneori inlocuiesc cu busuioc)
  • 250 gr iaurt (de preferat iaurtul consistent, bine legat )

Mod de preparare

Se pun in blender toate ingredientele inafara de iaurt si se mixeaza pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si gata sosul. Mai simplu de-atat nu se poate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Postat de Bucataras

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de...

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 18:56
Super...si eu il fac tot asa...doar ca nu cu miere, cu zahar si in loc de otet, zeama de lamaie...insa patrunjel n-am pus niciodata...place!
la 29.04.2013, 18:59
la 29.04.2013, 19:00
Ruxy, e bun si cu lamaie
la 29.04.2013, 19:04
Cum arata
la 29.04.2013, 19:04
Vai Ela ce bine arata! Imi place culoarea

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking