Sos de vinete, iaurt si usturoi

Postat de Adinuta in Sosuri
30 Oct 2009 | 11683 vizualizari
Sos de vinete, iaurt si usturoi

Mi-am cumparat de curand o carte numai cu sosuri si dips si am si incercat o reteta. Este un amestec racoros si picant ce se recomanda a fi servit cu feliute de ardei proapeti. Noi l-am incercat si cu tortilla chips si a mers de minune.

Ingrediente

  • 2 vinete
  • ¼ pahar ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • cam 130 grame de iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de chimen pudra
  • sare si piper
  • un pic de patrunjel verde
  • Optional: ardei rosii si verzi

Mod de preparare

Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul.

Pasul 2: Intr-o tigaie se pune uleiul. Cand se incinge, agaugam miezul de la vinetele si amestecam incontinuu cam 5 minute. La final, miezul va fi moale si va fi absorbit destul de mult ulei. Luam de pe foc si lasam cateva minute la racit.

Pasul 3: Apoi punem miezul cu tot cu ulei si sucul de lamaie in robotul de bucatarie si amestecam. Cand devine o pasta moale, adaugam iaurtul peste miez la robot si amestecam din nou. La final adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper si chimen si amestecam pentru ultima oara. Apoi punem sosul la frigider pentru cel putin o ora.

Pasul 4: Se scoate sosul de la frigider si se orneaza cu patrunjel verde. Ardeii rosii si verzi se taie fasiute. Se inmoaie in dip si se mananca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vinete, iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute cu carne de vitel

Postat de simona72

Vinete umplute cu carne de vitel

Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de Ina

Vinete umplute

             Taiem vinetele   transversal, scoatem miezul   cu un cutit , presaram cu sare si   lasam   deoparte 20 minute.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2009, 14:10
Super
la 30.10.2009, 14:48
Daaa...delicios!
la 30.10.2009, 16:22
Bavoooooooo!
la 30.10.2009, 16:39
sa stiti ca eu nu mai plec de pe site-ul asta ma bucur cand fac cate ceva si va place
la 30.10.2009, 21:34
Wow, suuuuper trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking