Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Postat de ANCA in Vita
9 Ian 2010 | 9063 vizualizari
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Ingrediente

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeata, cimbru sare, piper

Sos:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 300 ml suc de rosii
  • jumatate de capatana usturoi
  • o ceapa
  • un fir praz
  • un ardei rosu
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 felii lamaie+zeama de la o jumate lamaie
  • cimbru, dafin, sare, piper

Mod de preparare

Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, am preparat sosul.

Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)

Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinat cu chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de mihaelar63

Costita de vacuta cu cartofi

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2010, 09:52
la 09.01.2010, 10:01
Bucataras, chiar ca-ti ploua in gura, daca in cateva minute a ajuns la 'reteta zilei'
la 09.01.2010, 10:02
la 09.01.2010, 10:24
merg sa mananc ceva
la 09.01.2010, 10:25
cred ca la toata lumea ii ploua in gura

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking