Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Postat de ANCA in Vita
9 Ian 2010 | 7073 vizualizari
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Ingrediente

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeata, cimbru sare, piper

Sos:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 300 ml suc de rosii
  • jumatate de capatana usturoi
  • o ceapa
  • un fir praz
  • un ardei rosu
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 felii lamaie+zeama de la o jumate lamaie
  • cimbru, dafin, sare, piper

Mod de preparare

Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, am preparat sosul.

Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)

Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinat cu chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Postat de Sylvia

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...

Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de oanapl

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.01.2010, 09:52
la 09.01.2010, 10:01
Bucataras, chiar ca-ti ploua in gura, daca in cateva minute a ajuns la 'reteta zilei'
la 09.01.2010, 10:02
la 09.01.2010, 10:24
merg sa mananc ceva
la 09.01.2010, 10:25
cred ca la toata lumea ii ploua in gura

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking