Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Postat de ANCA in Vita
9 Ian 2010 | 9057 vizualizari
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

Ingrediente

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeata, cimbru sare, piper

Sos:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 300 ml suc de rosii
  • jumatate de capatana usturoi
  • o ceapa
  • un fir praz
  • un ardei rosu
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 felii lamaie+zeama de la o jumate lamaie
  • cimbru, dafin, sare, piper

Mod de preparare

Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, am preparat sosul.

Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)

Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinat cu chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vita cu legume

Postat de privatelaura

Vita cu legume

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata.  Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am...

Citeste continuarea

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2010, 09:52
la 09.01.2010, 10:01
Bucataras, chiar ca-ti ploua in gura, daca in cateva minute a ajuns la 'reteta zilei'
la 09.01.2010, 10:02
la 09.01.2010, 10:24
merg sa mananc ceva
la 09.01.2010, 10:25
cred ca la toata lumea ii ploua in gura

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking