Ingrediente
- 4 dovlecei maricei
- 1 capatana de usturoi
- o canita de ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
- turmeric( un praf bun)
- sare
- piper
- otet de Modena( sau ce aveti)
Mod de preparare
Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari.
Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline, turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 30 de minute la 200 de grade.
Cand sunt gata ii scoatem intr-un vas adanc scurgandu-i din foaia de copt cu tot cu zeama ramasa.
Se pune deasupra otetul si apoi usturoiul zdrobit si se amesteca cu o paleta. Potrivim gustul de sare numai daca mai simtim nevoia.
Sunt o bunatate, seamana bine cu salata de dovlecei clasica (varianta prajita).
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|