Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor

Postat de RuxyRux in Salate
11 Mar 2014 | 10129 vizualizari
Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor

O nebunie...va garantez ca va lingeti degetelele :)

Ingrediente

  • 4 dovlecei maricei
  • 1 capatana de usturoi
  • o canita de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • turmeric( un praf bun)
  • sare
  • piper
  • otet de Modena( sau ce aveti)

Mod de preparare

Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari. 

Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline,  turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 30 de minute la 200 de grade.

Cand sunt gata ii scoatem intr-un vas adanc scurgandu-i din foaia de copt cu tot cu zeama ramasa.

Se pune deasupra otetul si apoi usturoiul zdrobit si se amesteca cu o paleta. Potrivim gustul de sare numai daca mai simtim nevoia.

Sunt o bunatate, seamana bine cu salata de dovlecei clasica (varianta prajita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu ardei copti

Postat de Dya

Salata de vinete cu ardei copti

Se coc vinetele si ardeii, uniform. Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita. Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici. Se asaza totul...

Citeste continuarea

Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de Ksenya

Винегред - salata ruseasca de legume

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2014, 21:51
bun bun
la 11.03.2014, 21:52
Da, Ruxy, o mâncare uşoară, gustoasă, de post şi inedită totodată. Eu m-aş încadra la două porţii, căci trebuie să fiu cumpătat.
la 11.03.2014, 21:53
Motane...cam prea , multumesc!
la 11.03.2014, 21:54
Padre...si eu tot la doua portii m-as incadra...e prea irezistibil acest preparat multumesc frumos!
la 11.03.2014, 21:55
super, o sa incerc si eu la cuptor, i=am facut, insa caliti in tigaie

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking