Spanac cu smantana

Postat de Dya in Mancaruri de legume
20 Mar 2014 | 4996 vizualizari
Spanac cu smantana

Ingrediente

  • 1 kg spanac (curatat si uscat)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 gr smantana
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceapa uscata
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust

Pentru servit (pentru o portie):

  • 1 ou
  • rondele de ardei gras rosu/verde

Mod de preparare

Spanacul, curatat in prealabil, se pune pentru aproximativ 15 minute intr-un vas cu apa clocotita. Il asezam apoi intr-o sita si il lasam sa se scurga bine de apa, dupa care il taiem marunt. Intre timp tocam ceapa si ardeiul gras si le calim in cele 50 gr de unt.

Adugam spanacul si laptele dulce si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana scade suficient. Saram dupa gust, adaugam usturoiul pisat  si smantana, omogenizam si fierbem pana ce da in clocot. Se serveste cu un ou prajit printre rondele de ardei gras.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Postat de Bucataras

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Iata cum se prepara reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine...

Citeste continuarea

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Postat de oanapl

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 14:37
la 20.03.2014, 14:38
la 20.03.2014, 14:42
la 20.03.2014, 14:48
mi-e pofta!
la 20.03.2014, 14:56
e delicios..si eu o sa fac zilele care urmeaza

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking