Spirala cu urda dulce

Postat de mimmi in Dulciuri
12 Mai 2012 | 3169 vizualizari
Spirala cu urda dulce

Ingrediente

  • Ingrediente aluat :
  • 300 g faina,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml apa calduta,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita otet,
  • Umplutura:
  • 500 g urda,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • 2 oua,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • 2 linguri zahar pudra, + 30 g unt topit, + 1 ou pt uns

Mod de preparare

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".

Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.

Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.

Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.

Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa,un pahar de ice tea !

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta pufoasa cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta pufoasa cu mere

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga...

Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de RODIMUR

Desert crema de portocale, la pahar

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2012, 21:27
buna buna
la 12.05.2012, 21:32
deosebit de buna
la 12.05.2012, 21:56
foarte buna
la 12.05.2012, 22:25
un deliciu care se indreapta spre favorite
la 12.05.2012, 22:36
Interesant!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking