Spirala siciliana

Postat de RuxyRux in Piine
24 Noi 2010 | 3121 vizualizari
Spirala siciliana

S de la Sicilia? O paine minunata de un auriu pal, imbogatita cu aroma de susan. Se combina perfect cu branza.

Ingrediente

  • 450 gr gris
  • 115 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata( 7 gr uscata)
  • 360 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei extravirigin presat la rece
  • seminte de susan pentru decorare

Mod de preparare

1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc.

2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea de apa). Obtineti un aluat mai tare.

3. Framantati 8-10 minute aluatul pana cand devine elastic si neted, Asezati alatul intr-un vas uns cu ulei de masline si deasupra acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati-l sa dospeasca intre 60 si 90 de minute pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnati alatul pe o suprafata infainata, framantati usor si turtiti putin aluatul dandu-i o forma alungita de vreo 50 cm. Modelati-l in forma literei " S".

5. Mutati cu atentie aluatul in tava de copt pregatita( tapetata), acoperiti-l cu ulei si lasati la dospit inca 30-45 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.

6. Intre timp preincalziti cuptorul la 220 grade/7 gaz. Stropiti aluatul cu putina apa, presarati semintele. Coaceti timp de zece minute. Pulverizati apa in interiorul cuptorului de 2 ori in timpul acesta. Reduceti temperatura la 200 grade si mai coaceti 25- 30 de minute, sau pana cand painea devine aurie.

Mutati painea pe un gratar sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala siciliana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de simona72

Painici Laugenbrot

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 22:04
Imi place mult painica asta cu susan
la 24.11.2010, 22:08
Mena..ma bucur...
la 24.11.2010, 22:48
e la favorite
la 24.11.2010, 22:54
la 24.11.2010, 23:41
Foarte frumos arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking