Stamppot cu păstârnac și praz

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Apr 2013 | 4394 vizualizari
Stamppot cu păstârnac și praz

Pentru prima încercare de a pătrunde în lumea culinară a Olandei, am ales să prepar stamppot- o tocană de cartofi amestecată cu diverse alte legume și care se consumă, în mod tradiținal, cu rookworst- cârnat afumat. Eu am ales însă să-l consum cu somon gătit simplist, la tigaie cu sare și piper.

Ingrediente

  • 300 grame cartofi albi, fără coaja și tăiați cuburi
  • 1 tulpina praz, curățată și tăiată în bucăți de 3 cm
  • 1 păstârnac mediu, tăiat în bucăți de 1-2 cm
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml lapte degresat
  • 2 fire de ceapă verde, tăiată rondele
  • 70 ml creme fraiche
  • 25 grame chives, tocat
  • 400 grame somon, gătit

Mod de preparare

Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. 

Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru 20 de minute. 

Cartofii și prazul se amestecă cu păstârnacul și cu usturoiul și se pasează ca pentru piure. Se adaugă laptele încălzit și 150 de ml din apa în care au fiert cartofii. Se amestecă și se adaugă și ceapa verde. 

Se amestecă creme fraiche cu chives. 

Se servește stamppot împreună cu creme fraiche și somon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot cu păstârnac și praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Postat de mihaelar63

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza  in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Mancarica de fasole cu afumatura

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 11:11
arata super,ca de restaurant,misto de tot
la 09.04.2013, 11:15
la 09.04.2013, 11:17
Super arata!!!
la 09.04.2013, 11:19
la 09.04.2013, 11:32
Yammyy

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking