Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

Postat de rivka in Porc
11 Ian 2010 | 8888 vizualizari
Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa. Este o mancare de iarna.

Ingrediente

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati

Mod de preparare

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.

Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.

Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.

Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon

Postat de CameliaComan

Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute....

Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2010, 21:07
cartofi fierti cu varza acra, n-am mai auzit... sunt foarte curioasa de combinatia asta...asa caaaa, o s-o fac in curand... sunt chiar curioasa
la 12.01.2010, 09:25
si eu as gusta
la 12.01.2010, 14:54
Mmm, cred ca e tare bun si eu vreau o portie
la 12.01.2010, 16:01
la 12.01.2010, 16:06
ii buna ii buna, o mancare mai grasa dar nu strica putina grasime iarna...
varza acra in vin e foarte sanatoasa si gustoasa normal ionix impreuna cu cartofi, eu o mananc chiar si goala ...fara nimic.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking