Stelute cu Nougat ( Nougattaller)

Postat de danakarin in Prajituri
5 Dec 2011 | 4529 vizualizari
Stelute cu Nougat ( Nougattaller)

In reteta initiala se cheama "banutei" dar eu am folosit aceste forme de stea...

Ingrediente

  • 200 g  unt
  • 1 pachet   zahar vanillat
  • 75 g     zahar
  • 1 ou
  • 250 g  faina
  • ½ lingurita de praf de copt
  • 150 g  de alune macinate
  • 125 g  Nougat ( pasta de alune)
  • glazura de ciocolata din comert

Mod de preparare

Framantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt.

intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade.
Intre timp topim nougat, si dupa ce s-au racit la ungem, le lipim cate 2, si le decoram cu glazura.

Eu pun glazura fluida intr-o punga de plastic mai grosuta, de exemplu cele pentru congelator, tai un capat sa am un mic orificiu, si cu ajutorul ei intimd glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu Nougat ( Nougattaller)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu iaurt si cirese

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu iaurt si cirese

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min....

Citeste continuarea

Desert chec tigrat cu cacao

Postat de eumimi

Desert chec tigrat cu cacao

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2011, 08:56
ce bine arata
la 05.12.2011, 08:58
bune bune
la 05.12.2011, 09:16
Mutzumesc pentru aprecieri
la 05.12.2011, 10:01
la 05.12.2011, 10:02
Si stelutele imi plac.Si eu am facut o perte din checsuri si mai urmeaza inca o parte.
Felicitari

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking