Stelute cu nuca si diferite alte seminte

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2014 | 3173 vizualizari
Stelute cu nuca si diferite alte seminte

va invit sa incercati aceste stelute, sunt atat de gustoase incat greu te poti opri din rontait... P.S. Si sunt cu dedicatie pentru Laura N. :))

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 1 iaurt natural
  • cca 150 gr, nuca
  • cca 150 gr. seminte de floarea soarelui
  • cca 30 gr. seminte de in
  • faina cat cuprinde
  • sare dupa gust
  • 1 ou (pentru uns stelutele)
  • seminte de susan si sare grunjoasa pentru decorat stelutele

Mod de preparare

Maruntim nuca si semintele de in la robot.

Le amestecam cu semintele de floarea soarelui, apoi adaugam untul (la temperatura camerei, iaurtul, drojdia si apa calduta. Nu uitam sa punem si sare, dupa gust)

Amestecam ingredientele, adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat foarte elastic, nelipicios.

Intindem pe masa de lucru infainata aluatul, decupam stelutele pe care le asezam apoi in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa si seminte de susan.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit la temperatura moderata si asteptam sa se rumeneasca stelutele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu nuca si diferite alte seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si...

Citeste continuarea

Tarta cu branzeturi si seminte

Postat de licurici_lra

Tarta cu branzeturi si seminte

Am pus toate ingredientele pentru aluat intr-un castron mare si am framantat cu mana. Cand a fost gata, l-am bagat la frigider pentru o ora. Branza sarata, jumatate din cascavalul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 18:47
f bune
la 02.01.2014, 18:49
la 02.01.2014, 18:50
Iii ce dragalase si gustoase
la 02.01.2014, 18:51
bune
la 02.01.2014, 18:56

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking