Ingrediente
- 6 pulpe de pui
- 1 ceapa alba mare
- 6 legaturi ceapa verde
- 6 legaturi usturoi verde
- 200 ml suc de rosii
- 250 ml supa legume
- 8 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- 2-3 frunze busuioc
- optional o legatura patrunjel verde
Mod de preparare
PREPARARE:
Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui.
Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu restul de supa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem peste carne. Adaugam sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc.
Fierbem totul acoperind vasul cu un capac 10 minute, apoi fara capac inca 5-10 minute. Daca folositi patrunjelul puteti sa il adaugati cu 2-3 minute inainte sa opriti focul.
Servim cald. Un pahar de vin alb ar merge perfect langa acest stufat!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|