Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de cristeena20 in Vita
18 Mai 2014 | 6422 vizualizari
Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Acest fel de mancare a fost inspirat de reteta Xanei , doar ca eu am mai madaugat si alte ingrediente.

Ingrediente

  • 800 gr carne de vitel (pulpa)
  • sare, piper, usturoi, cimbru verde,2 foi dafin, putin chimen praf, chilli , paprika, cub de carne knorr
  • 1 lingura pasta de ardei rosu
  • 200 ml suc de rosii sau pasta de rosii amestecata cu putina apa
  • 2 linguri concentrat de legume la borcan (vezi reteta mea)
  • 1 pahar de vin alb; 1 pahar vin rosu
  • ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 cutie de ciuperci
  • 2 pumni de mazare

Mod de preparare

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru verde.Acoperim vasul si lasam in frigider (1-2 zile)

Punem intr-o cratita ceapa cu uleiul de masline la prajit si cand devine sticloasa ceapa adaugam baza de legume ( eu am folosit facuta de mine inc asa din morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, ceapa, usturoi-toate tocate si amestecate cus are si ulei de masline). Calim inca 2 minute si apoi adaugam usturoi pisat (2 catei) si carnea. Rumenim  cca 3 minute carnea in acest amestec si apoi adaugam boia, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion de rosii , vinul alb, mai adaugam sare piper daca e nevoie . Turnam marinata de la carne si  apa fierbinte cat sa acopere carnea bine. Lasam sa fiarba la foc mediu, acoperita. Dupa cca 30 minute adaugam ciupercile din conserva scurse si mazarea . Lasam sa mai fiarba pana carnea devine moale si sosul format este mai gros . 

Servim alaturi de paste sau pireu de cartofi. eu am facut galuste de faina si au fost un deliciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de vitel cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Postat de simona72

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2014, 17:51
Ohoo, da, aş mânca aşa ceva, cu pâine de casă, sincer.
la 18.05.2014, 18:01
da padre..si eu ieri am degustat ,..cu paine de casa
la 18.05.2014, 18:19
la 18.05.2014, 18:22
imi place
la 18.05.2014, 18:35
O mancarica excelenta!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking