Ingrediente
- 1 paine rotunda " pe vatra"
- 1/2 cana lapte
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 1/2 conserva porumb
- sos bechamel
- 250 gr. telemea rasa ( sau cascaval de oaie)
- susan sau mac pentru decor
Mod de preparare
Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri.
Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. Se combina sosul cu legumele racite putin si se adauga ouale,unul cate unul.
Se decupeaza un "capac" la paine si se scoate miezul ca sa ramana o crusta.Se pensuleaza toata painea cu lapte cu grija sa nu se inmoaie prea tare.
Compozitia se toarna in crusta,se pune intr-o forma pentru cuptor, se acopera cu capacul care se unge cu galbenus si se presara susan sau mac.
Se da la cuptor,la foc mediu cam 35-40 minute, verificand sa nu se usuce prea tare coaja.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de legume in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|