Ingrediente
- 500 g conopida, desfacuta in buchetele mici si spalata
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 200 g cascaval, ras pe razatoarea mare
- 200 ml lapte
- 1/2 lingurita nucsoara
- piper dupa gust (cascavalul e deja sarat, asa ca nu mai trebuie sare)
- putin marar pentru ornat
Mod de preparare
Pune conopida intr-o forma de tarta, sau o tavita ce poate fi bagata in cuptor.
Stropeste conopida cu ulei si presara cu piper. Pune putina apa si baga tava in cuptor pentru 30 minute la 170 C (sau pana ce conopida se inmoaie.
In acest timp bate bine cu mixerul oul, pana devine o spuma (se pot folosi 2 albusuri in loc de oul intreg). Adauga laptele si nucsoara si mai bate putin. Amesteca cu o lingura cascavalul.
Toarna acest amestec peste conopida moale si lasa la cuptorul incins la 170 C cam 15 minute, sau pana ce formeaza o crusta aurie.
Sufleul de conopida se mananca presarat cu putin marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|