Ingrediente
- 1/2 conopida(am zis ca era gigant si de acea am pus jumatate)
- 50 g unt
- 4 linguri de pesmet fin
- 4 oua
- 200 cascaval
- 100mozzarella
- 300 smantana
- 200-250 sunca de curcan am pus eu
- patrunjel verde decor
- pasta de tomate 1 lingura pt decor
- smantana pt servit sau iurt natural
Mod de preparare
Se desface conopida buchetele si se fierbe
Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pun si bucatele de unt dupa care se presara pesmetul ,se pune conopida ,se presara cascaval apoi se pune sunca taiata cubulete mici si bucatele de unt si din nou cascaval.
Se bat ouale cu smantana iar la final se pune 100 g mozzarela in ouale batute.
Se toarna compozitia cu oua peste conopida se orneaza cu pasta de tomate (optional)se da vasul la cuptor pentru 30 minute la 180 grade si eventul la final dati putin mai tare daca nu s-a rumenit destul
Cand se scote se presara patrunjel verde(optional)
Se serveste cu iaurt natural sau daca doriti samantana, simplu sau cu carnita,dar e grozav fara, asa simplu
Rivka e grozav de bun multumesc de reteta
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|