Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata

Postat de Cristi_Roman in Fructe de mare
28 Ian 2012 | 4660 vizualizari
Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata

Nu e o reteta pe care sa o faci des, fiindca nu prea se gasesc icre de scoici St.Jacques (scallops), nu e o reteta pe care ti-o recomand sa o faci, fiindca este destul de migaloasa, nu este o reteta pe care ti-o recomand fiindca rezultatul e destul de gras. Este insa o reteta pe care ti-o recomand daca ai chef de ceva iesit din comun, din cand in cand. Eu as prepara asa ceva in mod frecvent intr-un restaurant high-end, cu un pret pe masura. Poate candva :). Si acum gata cu laudele personale, ca e lung drum pana departe, si uneori o poti lua pe cararea gresita.

Ingrediente

  • 200 grame icre de scoici St.Jacques
  • 50 grame unt
  • un ou de rata
  • sare, piper

Mod de preparare

Am folosit scoicile pentru o alta reteta speciala, si fiindca le cumparasem cu tot cu icre (lucru rar), am decis sa le folosesc pe acestea cumva. Dupa 2-3 zile de gandire am ajuns la rezultat: trebuie sa fac un sufleu. Si cum aveam si oua de rata in frigider, pe care le-am gustat iar dupa nu stiu cat timp, am fost foarte fericit sa pornesc la treaba.

Cumva, rezultatul final se obtine destul de usor: am amestecat in blender icrele alaturi de 50 de grame de unt la temperatura camerei, am spart si oul de rata, am pus sare si piper si...am apasat pe buton. Untul chiar trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca procesul de omogenizare sa decurga lin.

Am preincins cuptorul la 180 de grade si am incalzit deja apa intr-un vas. V-ati dat seama, am decis sa gatesc sufleul prin metoda bain-marie.

Am pus amestecul final intr-un vas de ceramica, si vasul de ceramica in cuptor, in vasul cu apa calda. Am inchis apoi bine usa si am stat cam 45 de minute, pana cand sufleul se umfla in pene de mandrie. Timpul este suficient pentru ca icrele sa se gateasca intr-un mod care sa nu permita supravietuirea nici unei bacterii - pestele si fructele de mare sunt destul de pretentioase din acest punct de vedere.

Portia finala pare mica, insa va asigur ca trebuie servite 4 portii din ceea ce vedeti, fiindca preparatul este destul de greu in termeni de colesterol. Este insa gustos asa ca, fie, puteti manca deodata doua portii ;).

Eu am servit sufleul fie pe o bucata de paine de secara 100% si pe un pat de ulei de masline si rosii, fie pe o alta bucata de paine de calitate, prajita, fie pur si simplu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de calamar

Postat de xana

Salata de calamar

Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam...

Citeste continuarea

Creveti cu paste

Postat de oanapl

Creveti cu paste

Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 13:56
fain!!!
la 28.01.2012, 13:56
Sigur as papa si eu ( uneori e bun si colesterolul ) )
Icrele seamana mai mult cu laptzii
Felicitari pentru preparat!
la 28.01.2012, 13:58
finalul arata bine,chiar imi face cu ochiul[bs20:bs]
la 28.01.2012, 13:59
am uitat cum era emotia
la 28.01.2012, 14:03
mai incerc o data poate nimeresc)

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking