Sufleu elvetian cu cascaval

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2010 | 10433 vizualizari
Sufleu elvetian cu cascaval

Ingrediente

  • 10 felii de paine usor uscata
  • 40 g unt
  • 8 linguri vin alb sec
  • 250 g cascaval feliat
  • 3-4 oua
  • 200 ml smantana
  • 300 ml lapte
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se dau feliile de paine cu unt, se aseaza intr-o tava unele langa altele, se baga in cuptorul fierbinte si se coc aprox. 5 minute, pana cand devin auriu-maronii. Se scot si se reduce temperatura la 180 de grade.

Se stropesc feliile de paine cu vin, apoi intr-un vas termorezistent se aseaza alterrnant feliile de paine cu cele de cascaval, astfel incat sa se acopere pe jumatate.

Pentru sos, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu smantana, laptele, sarea si piperul, apoi se adauga treptat albusurile. 

Se toarna sosul peste feliile de paine si cascaval, apoi se baga la cuptor si se coace aprox. 20 de minute, pana cand suprafata devine maroniu-aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu elvetian cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tort Mozzarella

Postat de RODIMUR

Aperitiv tort Mozzarella

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...

Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida

Postat de timea

Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida

Cum se prepara Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2010, 14:35
Foooaaarte bine arata
la 07.08.2010, 15:25
ce bun trebuie sa fie arata tare bun
la 07.08.2010, 15:43
foarte foarte bine arata!
la 07.08.2010, 15:43
Arata nemaipomenit de bine ! Cu siguranta ca am sa incerc si eu reteta asta
Corina vad ca furcu ai de la mai multa lume decat comentarii.. Inseamna ca au papat tot si nu au mai apucat sa comenteze, doar ti-au dat furculitele...
la 07.08.2010, 17:33
o portie si la mine, va rog

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking