Ingrediente
- 1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
- 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa mare, feliate
- 400 g cartofi, curatati si feliati
- 200 g morcovi, curatati si taiati bucati
- 200 g telina, curatata si feliata
- 800 ml fond de legume
- tarhon proaspat, tocat
- nucsoara, proaspat rasa
- sare
- piper alb, macinat
- 500 ml smantana
- 1-2 lingurite de suc de lamaie
- crutoane, pentru servit
Mod de preparare
Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.
Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.
Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.
Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|