Ingrediente
- un dovleac mic ( eu am folosit jumatate de la unul mai micut)
- vreo patru cartofi
- patru morcovi
- o telina mai mica ( daca e cu verde e mai bine)
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- patru catei usturoi
- ardei iute (daca dorim)
- o lingura praf de legume
- jumatate lingurita nucsoara
- doi ardei grasi( de preferat rosu)
Mod de preparare
Spalam , curatam legumele si le feliem .
Ceapa o calim putin , apoi calim impreuna cu ardeiul , la fel cu morcovul , telina si cartofii.
Adaugam praful de legume ,de nucsoara, usturoiul , patrunjelul , ardeiul iute si le acoperim cu apa ( eu pun fierbinte incalzita cu fierbatorul, merge mai repede).
Fierbem acoperit cca. 15 min.( la foc mic) , pana se patrund bine. Lasam un pic la racit, dupa care mixam cu blenderul. Servim cu smantanica si seminte de bostan.
Va doresc : Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|